بسم الله الرحمن الرحیم

امام صادق علیه السلام فرمودند: “احب اخوانی الی من اهدی الی عیوبی”

محبوترین برادرانم نسبت به من کسی است که عیب هایم را به من هدیه نماید (کافی ۲/ ۶۸۷)

تذکری برادرانه به رئیس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

سر انجام لایحه مشهور به «لایحه عفاف و حجاب» در چند فصل و موادی که به تصویب رسیده و بخشی ازآن رسانه ای شده و قرار است در ۲۳ آذر ماه برای اجرا به دولت ابلاغ گردد.

هرچند برخی از بندهای قانون یاد شده، در جهت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، مناسب است، ولی بسیاری از بندهای آن مانند جریمه های فوق العاده سنگین و محرومیت های دشوار، ممنوعیت شغلی، توقیف وسایل نقلیه، ممنوعیت از سفر و امثال آن می باشد که تمام مصوبه را زیر سوال برده است.

بر کسی پوشیده نیست که با جرایم یاد شده در فوق، نمی توان احکام اسلام عزیز _ از جمله حجاب _ را ترویج نمود. چنین مجازات هایی بر گناهی مثل بی حجابی نه تنها در تاریخ قانونگذاری ایران؛ بلکه در جهان بی سابقه و سنگینی آن ها در حد جرائم خشن و زیر سوال بردن آزادی های مشروع و مخالف کرامت انسانی است.

اینجانب دو سال قبل طی پیامی به تفصیل در مورد ضرورت رعایت حجاب مطالبی تحریر نمودم که در پایگاه اینترنتی مربوطه موجود است و در زمینهء ترویج حجاب، راهکارهایی ارائه داده ام.

جالب است که بسیاری از دلسوزان اسلام و بزرگان حوزه های علمیه نیز، بر شیوه صحیح فرهنگی و پرهیز از زور و اجبار، تاکید نموده اند.

اما با کمال تاسف، این لایحه در شرایطی تصویب شد که در سطح جامعه و دیدگاه کارشناسان حقوقی و فقهی، حتی توافق نسبی نیز وجود ندارد، در صورتی که قانونگذار باید به طرح موضوعی بپردازد که پذیرش اجتماعی آن، وجود داشته باشد و موجب ستیز و جنجال آفرینی جامعه نگردد و حرمت قانون مخدوش و زیر پا نهاده نشود.

نکته قابل توجه این است که رئیس جمهور محترم به عنوان نماینده اکثر آراء ماخوذه ملت، شب گذشته (۱۲ آذر ۱۴٠۳) در مصاحبه ای در صدا و سیما، با اجرای این مصوبه به صراحت مخالفت نمود و گفت: “این مصوبه قابلیت اجرا ندارد و جز ناراضی کردن جامعه نتیجه ای نخواهد داشت و وفاق ملی را از بین می برد.”

چه خوب است مجلس محترم بجای تصویب اینگونه مصوبات تنش زا، در اندیشه مصوباتی که در جهت رفع مشکلات و وفاق ملی است، باشد.

در پایان، اینجانب به حکم وظیفه دینی و حوزوی، از رئیس محترم مجلس انتظار دارم، از ابلاغ مصوبه یاد شده خوداری نماید و اگر ضرورتی احساس می کند، آن را بگونه ای اصلاح کنند که مورد قبول اکثریت جامعه و کارشناسان حقوقی و فقهی قرار گیرد.

اما اگر اعضا و رئیس مجلس اصرار بر انتشار این مصوبه چالش برانگیز را دارند و به هر قیمتی می خواهند آن را عملی سازند و به دیدگاه دلسوزان کشور و حوزه توجهی مبذول نمی نمایند، فرجام و خطرات احتمالی آن را بپذیرند و در این شرایط شکننده اقتصادی و تورم کمر شکن و هیولای تهدیدهای خارجی و تحریم های مستمر که هر روزه بر ملت بزرگ ایران، سنگینی می کند، پاسخگو باشند.
“ما علی الرسول الا البلاغ”

حوزه علمیه قم
سید اصغر ناظم زاده
۱۳ آذر ۱۴٠۳